zaterdag 21 februari 2009

Dizzie

Een half uurtje bloggen om de geest te verzetten. Ik heb me aangemeld bij Dizzie.nl via het 23dingen account. Het ziet er redelijk aantrekkelijk uit, maar kan ik er iets nieuws op vinden? Heb ik er iets aan nu ik gedwongen "Out of service" ben en dus verstoken van alles wat met mijn werk te maken heeft? Dit kwam ik er tegen: Lijsten met de nieuwste boektitels, Toplijsten om aan te vullen en te kwalificeren, Agenda, promotie video's van verschenen boeken (bijvoorbeeld van het veelgeprezen en al vaak herdrukte "De eenzaamheid van de priemgetallen").
Dit laatste (promovideo) is wel iets om in een bibliotheeksite op te nemen. Bij Agenda een leuk plaatje van "Annie" met de spin Sebastiaan.
Je kunt op Dizzie ook tweedehandsboeken (ver) kopen, misschien ga ik mijn boekenkast eens napluizen. Blijft onduidelijk waar de beschrijvingen en recensies bij de titels vandaan komen. Maar eigenlijk is het niet zo erg interessant beste bloglezers. Leest eigenlijk wel iemand mijn blog? Mijn coach bijvoorbeeld?

5 opmerkingen:

Jouke zei

Volgens mij wordt je blog wel gelezen hoor. Anders zou ik ook niet reageren toch?
Ik vind Dizzie mooi, maar heb zelf te weinig (priori)tijd om me echt in te verdiepen.
Wel gebruik ik het om boek trailers te kijken en op onze biebhyve te plaatsen.

Jeanne zei

OK, bedankt voor je reactie. Ik besef dat je een blog ook kunt lezen zonder persé de behoefte te hebben om te reageren. Maar ik heb soms een reactie nodig om gemotiveerd te blijven. Ik lees ook wel blogs van anderen en het niveau van de reacties is soms wat teleurstellend. Dit bedoel ik niet geringschattend, maar soms is het slechts gebabbel. Overigens nu ik mijn tekst nalees over Dizzie klinkt die nogal negatief. Het is best een leuk en bruikbaar initiatief. Maar zoals veel van deze "social networks" het kost erg veel tijd om er mee bezig te zijn. Wie heeft dat nog tegenwoordig?

catwoman zei

Jeanne, ik lees jouw blog ook regelmatig, en heb diverse keren gereageerd. Dizzie vind ik ook leuk, heb nog niet de tijd gevonden hier opnieuw mee bezig te gaan. Zit wel in de planning. Overigens doe ik wel nog stteds iets met LibraryThing, zet er af en toe wat eigen boeken bij op en zit in een groep "de Parelketting". Vind het leuk om boekomslagen toe te voegen zoals ik ze zelf thuis heb. Dat is soms googelen op afbeeldingen en dan knippen en plakken. Maar ik wil nog even zeggen, deed ik ook al eerder dat ik vind dat je een mooi, informatief blog hebt.
Groetjes Catwoman

Jeanne zei

Hoi Catwoman,
ook jij bedankt. Ik heb jouw reacties aldoor wel gelezen hoor, ik ben misschien wat super sensitive momenteel. Maar het leek alsof ik ineens geen reacties meer kreeg, vandaar... Het is natuurlijk ook zo dat ik niet zoveel hulp nodig heb, ahum...groetjes.

han voogsgeerd zei

een berichtje van de coach, blijf je wel volgen en lees al je stukjes.