vrijdag 27 februari 2009

23dingen naweeën

Ik mis de bezigheden voor 23dingen. Dan maar iets anders. Een tijdje geleden kwam ik 2 interessante titels tegen die ik graag wil lenen bij de OBE. Ze staan in de catalogus maar met de vermelding: "Exemplaren in centrale : geen". Ik kom er maar niet achter hoe dat kan. Dit zijn de titels:


Zwart
Het beeld van de zwarte mens in de Nederlandse illustratiekunst 1880-1980.




















En


Midden in de week maar zondags niet
De ware geschiedenissen van Kortjakje, Berend Botje, Jan Huigen en consorten. Over de herkomst van de bekende kinderrijmen.
Lang geleden kende de OBE een collectie Vakliteratuur op het gebied van jeugdliteratuur. Deze is door de jaren heen weggesaneerd of opgenomen in de studiecollectie volwassenen. Toen werd er ook geschreven over het "Beeld van de zwarte mens in de jeugdliteratuur". Ik hoop dat ik deze boekjes nog kan lenen, alles zelf kopen wordt wat kostbaar.

2 opmerkingen:

edJek23 zei

Staan allebei volgens de catalogus bij de DOE Achtergrond Jeugd. De eerste: 684.94 KAPE sinds 6 jan 2009, de tweede: nederlands 581.7 WEG- sinds 20 aug 2008. Ze zijn nog nooit uitgeleend...

Jeanne zei

Bedankt,
maar ik dacht dat het bezit van de OEW (=DOE) niet zichtbaar was in de publiekscatalogus (en voor mij thuis). Wel verwarrend voor de klant. Het zal wel aangeschaft zijn als achtergrondmateriaal,is ook best interessant voor de gewone lezer.